Om Eldstubben

Ett Svenskt Arv

Eldstubben går historiskt under många namn och är känd världen över som swedish fire torch, swedish fire log, swedish fire, swedish candle men även som finnish fire torch då det sägs att den uppfanns i Finland, som var en del av Sverige, på 1600-talet. Det sägs även att de svenska karolinerna ska ha nyttjat denna teknik för att hålla sig varma under det 30-åriga kriget. Oavsett var, när eller vilka som gav upphov till tekniken bakom eldstubben så tycker vi på Outivity att det är en fantastisk lösning för många av de behoven som en eld kan fylla.

Friluftsliv, jakt & fiske

Den fungerar som en bärbar och självskötande brasa med en yta lagom stor för att kunna laga mat eller koka kaffe på. När maten är klar kan du luta dig tillbaka och äta gott samtidigt som du värmer dig framför elden. När eldstubben sedan brunnit ner bildas en glöd bra nog för att kunna grilla korv eller marshmallows över. Den lämnar heller inga större spår efter sig likt en vanlig brasa på marken vilket gör den till ett bra substitut för engångsgrillen!

Produktion & Hållbarhet

Lokalt producerad i Strängnäs, Sverige. Träden som nyttjas till eldstubbarna sågas ned med motorsåg av oss på Outivity och kapas till rätt storlek och form på plats i skogen. Eldstubbarna transporteras sedan några hundra meter ut ur skogen och in till en hall där de får ligga och självtorka i några månader till dess att fuktigheten är tillräckligt låg. Eldstubbarna transporteras sedan direkt från torkhallen till dig som köpare. 

Vi tar stort ansvar för att hålla nere på transporten och nyttjar endast miljöbränsle i våra motorsågar. De träd vi fäller är främst från gallring så att omkringliggande träd kan växa sig ännu större. Vi tar även tillvara på döda träd som blåst omkull eller blivit attackerade av granbarkborren, på så sätt nyttjar vi skogens resurser på ett hållbart sätt. Vi är även måna om återplantering och att hålla en levande skog för både djur och natur!
Alexander Eklund
Grundare
Varukorg